Velkommen

By november 5, 2018
Oslo 7. - 10. mars 2019

Tverrfaglig seminar: Hva kan vi lære av toppidretten?

Velkommen

Manuellterapeutenes Servicekontor arrangerer i samarbeid med Norsk Manuellterapeutforening tverrfaglig muskelskjelett-seminar i Oslo.

Temaet for muskelskjelettseminaret 2019 er hva manuellterapeuter og andre muskelskjelettbehandlere kan lære av de medisinske støtteapparatene innen toppidretten. Til seminaret er det samlet et knippe dyktige og engasjerte forelesere, fra både inn- og utland. Foreleserne har ulik faglig bakgrunn, og både manuellterapeuter, psykologer, legespesialister og kiropraktorer er representert.

Seminaret er relevant for behandling av alle typer skader og sykdom i muskelskjelettsystemet.  Dette gjenspeiler seg også i det faglige innholdet. Det blir foredrag om dosering, trening og manuelle teknikker – for så vel toppidrettsutøvere, mosjonister og pasienter generelt. I tillegg inneholder fagprogrammet balanserte gjennomganger av den siste kunnskapen innen manipulasjonsbehandling, injeksjonsterapi og smerteforståelse. Det faglige programmet er variert, inkludert foredrag, demonstrasjoner og praktisk trening.

For manuellterapeuter og -studenter arrangeres det kollegasamling torsdag 7. mars. Temaet for samlingen er «Seks ferdigheter i møtet med den langvarige smertepasient» og kursholder er Henrik Børsting Jacobsen. Han er utdannet psykolog, PhD og arbeider ved Avdeling for smertebehandling, Oslo universitetssykehus.

De sosiale arrangementene er også en grunn til å få med seg seminaret. På fredag blir det «Get together» hvor vi mingler med øvrige kursdeltakere, spiser mat og hygger oss i en uformell setting. På lørdag blir det tradisjonen tro bankettmiddag.

Årets seminarhotell er Clarion The Hub (gamle Royal Christiania hotell). Hotellet har sin åpningshelg denne helga, og har en fantastisk beliggenhet, like i nærheten av Oslo S og Jernbanetorget. Dette gir de beste rammene for en minnerik konferanse! OBS. Ved å bruke vårt påmeldingsskjema får du hotellovernatting til rabattert pris!

OBS! Kollegasamlingen torsdag 7. mars er på Scandic Oslo City Hotel, et halvt minutts gange fra The Hub. 

Vi ønsker velkommen til faglig innholdsrike og trivelige dager i Oslo, 7.-10. mars 2019!